?

Log in

No account? Create an account

April 2011

S M T W T F S
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Értesítő

RSS Atom
Powered by LiveJournal.com

Previous 25 | Next 25

Apr. 13th, 2011

Rossz üzlet rádiót csinálni

clipped from www.stop.hu
Rossz helyzetben van a rádiós piac a szektort érintő válság miatt, de a hazai tartalompiacon belül a rádióknak komoly szerepük van, a külföldi példák pedig derűlátásra adhatnak okot - mondta Módos Márton, az Inforádió ügyvezető igazgatója szerdán a Napi Gazdaság által szervezett "Üzlet-e a média 2011-ben?" című konferencián Budapesten.
Úgy vélte, a magyar piac kihagyta a rádiókat a digitális átállásból, "ez a hajó elment", de az internetes rádiózás nagy léptékkel fog fejlődni. Ez sok fogalmat át fog alakítani, ahogy az akusztikus tartalmak piaca is meg fog változni.
A külföldi példák optimizmusra adhatnak okot, a rádiós piacnak át kell állnia, pontosabban "belőtt", valódi értéket szolgáltató csatornákat kell létrehozni, ebben segíthet sokat az internetes rádiózás - mondta a vezérigazgató.
a rádiók hátrányba kerülnek a televíziókkal szemben, mert nem rendelkeznek semmilyen hatékonyságot mutató méréssel.
 blog it

Prostitúció a közösségi oldalakon

clipped from donna.hu
A közösségi oldalak, amióta csak megjelentek, tele vannak szexualitással. Majdnem minden korosztály tesz fel magáról ruhátlan vagy kihívó képeket. De nem csak az átlagos emberek használják ki a közösségi hálók adta lehetőségeket. Újfajta jelenségként tűnt fel, hogy már egyre több prostituált is megtalálható ezeken az oldalakon.
A kulturált környezet a vendégek összetételét is megváltoztatja, sőt a hölgyek, mivel adatlapjukhoz bárki csatlakozhat, kialakíthatnak maguknak egy fix vevőkört, akiken kívül mással nem hajlandók dolgozni.
Sokan persze attól tartanak, hogy ezzel nemhogy csökkenne a prostituáltak száma, hanem egyenesen növekedni fog. „A számok egyelőre mást mutatnak, de a jelenség még túl új ahhoz, hogy ilyen következtetéseket vonjunk le belőle.” Venkatesh szerint bár ez nem megoldás, így egy lépéssel talán közelebb kerülnek a jobb élethez azok a nők, akik egyébként az utcákat járva próbálnák a napi betevőrevalót megkeresni.
 blog it

A valóságshow pszichológiája

clipped from www.frappa.hu
Az emberek többsége mindig is kíváncsian szemlélte a valóságshow-kat. Nyomon követni emberek mindennapi életét - még akkor is, ha a szituáció nem hétköznapi - mindig érdekes volt.  


Bármennyire is furcsa és hihetetlen, azok az emberek, akik ilyen műsorban szerepelnek, elég bátrak. Most néhányan biztos azt kérdezik, ugyan miért? Miféle bátorság kell az ilyen fajta magamutogatáshoz?
Senki nem állítja, hogy a szereplők áldozatok, de az biztos, hogy jó tanulmány arra nézve, hogy a kényszer miket képes kihozni az emberből. Hősöknek sem mondja őket senki. Igen, talán hírnévre vágytak. Ám bármi is legyen az indok, kockázattal, lemondással jár. És erre nem feltétlenül képes mindenki.
 blog it

Kontrollált emberfolyam

clipped from www.frappa.hu

Miután közzé tettük magunkat, nem csak előttünk tárul ki a világ, hanem mi magunk is kitárulkozunk. Regisztrálunk, megadunk egy halom adatot, amelyekkel egyszerűen manipulálhat bennünket bárki. Ha valaki felkelti az érdeklődésünket, csak beírjuk a google-ba, és ha megjelenik a neve, akkor ő valaki, de ha nincs ott, legyintünk, és azt mondjuk, nem is érdekes. Ez mindenkit arra fog előbb-utóbb ösztönözni, hogy valahol része legyen a virtuális Mindenségnek. Ebből adódóan pedig mindenki tudni fog bárkiről, aki létezik. Aztán lehet, hogy olyan őrületek jönnek, amikor saját blogok helyett internetes házikónk lesz. És akinek nincs még, az senki, nem is létezik.
Létezhet határok nélküli globális ország Internet néven? Avagy egy idő múlva itt is vámot és vízumot szednek majd a szolgáltatók, ha egy másik ország portáljaira lépünk? Mindenki benépesítheti akárhány álnéven, korlátlanul? Vagy egyszer csak keretek közé szorítják, megregulázzák és felhasználják ellenünk?
 blog it

Csoda? Csalás? Valami más?

clipped from donna.hu
A világ egyik leghevesebb vitáit kiváltó és egyben legtöbbet tanulmányozott textíliája a torinói Szent János katedrálisban található lepel, melyről úgy tartják, a keresztre feszített Jézus halotti leple, és az ő képmása ívódott a szöveteibe. Csoda? Csalás? Vagy valami egészen más áll a háttérben?A textíliát egy keményítőből és egyéb szénhidrátokból álló réteg vonja be, ami bizonyos helyeken karamellszerűvé vált, és ez adja a képet. Emellett a lepel hátsó részének az elején a Padovai Egyetem munkatársai, Giulio Fanti és Roberto Maggiolo egy halvány második arcmást fedeztek fel képjavító matematikai algoritmus alkalmazásával. A tudósok szerint mind a két tény azt bizonyítja, hogy a leplen látható kép természetes úton, bonyolult kémiai folyamatok során képződött: a halott testéből távozó aminok (nitrogént tartalmazó szerves vegyületek) reakcióba léptek a fent említett réteg alkotóelemeivel. Ez az elszíneződést okozó folyamat az úgynevezett Maillard-reakció.

 blog it

Személyes világkrónik@

clipped from www.frappa.hu

A blogkultúra vagy blog-szubkultúra exponenciálisan ível felfelé. Válogatni lehet egoblogok, közéleti blogok, emelkedő blogok, politikai blogok, tematikus blogok között; témaspecifikusan találni receptblogokat, harisnyablogokat, nyelvészeti blogokat, bringablogot, útleírási blogokat, blabla-blogot, de blogol már az egyetem hallgatói önkormányzata, a vállalat, a sportklub, az író, a költő. Vannak „napirajzok”, edzéstervek, autók, blogregények, csoport blogok. Egyesületek, alapítványok, szervezetek…
A jó blog ismérvei körülbelül: jól megválasztott, sokszor kifejezetten egyedi téma; gyakori és rendszeres, de nem zsúfolt bejegyzések; eredeti vagy nehezen fellelhető anyagok (akár hiperhivatkozva, forrásmegnevezve); jó szöveganyag, igényes, frappáns stílus; lehetőséget adnak az olvasóiknak visszajelzésre, kommentálásra, vitára
De. Kontraszelekció. Ki kérdezett meg bárkit is, hogy érdekes, hasznos, érdemleges-e vajon az, ami felkerül a szellemi köztulajdonba? Hol működik az öncenzúra?
 blog it

Kattintásra kultúra

clipped from www.frappa.hu
A technika fejlődése két irányban tágítja a pólusokat: halmozódik a tudás és csökken az adathordozó megbízhatósága. Hogy ez miért jelent problémát? Pusztán azért, mert agyunk lehetőségei korlátozottak, ami az információ befogadását, pláne tárolását illeti. Megőrzés és továbbörökítés nélkül nagyjából semmi értelme sincs újat alkotni. Meddő körben járás, semmi egyéb.

Az ember nem gép, nem is szivacs. Szükségképpen szelektál a bejövő ingerek között. Mert rákényszerül. Polihisztor, mint olyan már nehezen létezhet. Hacsak nem maga az internet az… és azok, akik az internettel okosan, tudatosan bánnak.

A közös tudásbázis közös felelősséggel is jár, melyre még nem feltétlenül érett az „a digitális bevándorló generáció” (Marc Prensky), akinek tudatában még párhuzamosan élnek egymás mellett az internet előtti és az internet utáni (?) technikai és kulturális mechanizmusok.
 blog it

Képzetes köztér

clipped from www.frappa.hu

A közterület közigazgatási jogi fogalom és minden olyan területet jelent, amely állami vagy önkormányzati tulajdonban áll és bárki használhatja. Ilyenek az utak, a parkok, az emlékhelyek, a közművek nyomsávjai.
Ha valaki nem tagja ezeknek az oldalaknak, akkor szinte kimarad a világ folyásából, holtágban csapkod maximum. „Aminek nincs nyoma a facebookon, az nincs is” – hallom nem egy helyről. A középiskolások már nem a padra firkálnak, hanem a facebook üzenőfalra. Az „óra után megvárlak a terem előtt” nem sms-ben repül, hanem facebook hozzászólásként. Népszerűséget nem a telefonszámokból vagy sms-ekből lehet leszűrni, hanem, hogy 50 fölött van-e már a szülinapi jókívánságlista az oldalon.
Közös felhasználású terület. Csak valahogy azok a hallgatólagos normák nincsenek meg, melyek korlátozhatnák, hogy a gondolatszemét elfajuljon, és hatalmas szemétunióvá duzzadjon
 blog it

Akinek fizetnek az első randiért, még nem kurva

No komment.
clipped from velvet.hu

Ma a What’s Your Price? [1] (kb. Mennyibe kerülsz?) című website gondoskodik arról, hogy legyen min felháborodni vagy legalábbis elcsodálkozni. A What’s Your Price egy olyan társkereső, ahol fizetni kell az első randiért a partnernek, és az NBC-től a Gawkerig több helyen is rámondták a dologra, hogy “dehát ez prostitúció!”, nyilván nem emlékezve arra, hogy pár éve már volt egyszer egy hasonló kezdeményezés [2].

Ez a társkereső is egy a sok közül, csak ez úgy működik, hogy regisztráláskor nemtől függetlenül a “nagyvonalúak” vagy a “vonzók” oldalához kell csatlakozni. Az előbbi oldalon azok vannak, akik hajlandók pénzt fizetni annak, aki elmegy velük egy randira (túlnyomó többségük férfi), az utóbbin azok, akik pénzt szeretnének kapni azért, hogy elmennek a találkára (többségük nő).

Ha a nagyvonalúak közül valakinek megtetszik valaki a vonzók oldaláról, akkor nem szerelmeslevelet küld az illetőnek, hanem egy ajánlatot egy konkrét összeggel.
 blog it

Hazugság vagy füllentés?

clipped from www.frappa.hu
Hazugságkutatók állítják, hogy minden ember hazudik. Átlagosan naponta százszor. Ezeknek a mellébeszéléseknek a nagy része olyan jellegű, mint a fent említett órás történet. Önvédelmi hazugságok. A Bécsben élő, magyar származású kutató, Peter Stiegnitz szerint bizonyos esetekben fontos és szükségszerű is. Állítja, hogy hazugság nélkül nem lehet élni.

Peter Stiegnitz szerint: ”Sokkal fontosabb az erkölcsi határ kérdése. Ez ott húzódik, hogy magamnak vagy másoknak a hazugsággal tudatosan ártok-e vagy sem. Ezt a határt nem lenne szabad átlépni.”

”Hazugságon nem az igazság ellentétét, hanem a valóságtól való eltávolodást értem. Az igazságot a hazugság "rugalmas testvérének" nevezem. A valóság az, ami a hazugság ellentéte. Ha az igazság megegyezik a valósággal, akkor ellentétben állhat a hazugsággal”

Peter Stiegnitz
 blog it

Hazugság és önuralom

clipped from www.zoldujsag.hu
Aki önmagának hazudik, és tulajdon hazugságait hallgatja, odáig jut, hogy nem fedez fel semmilyen igazságot sem magában, sem maga körül. Így aztán tiszteletlenségbe süllyed mind magával, mind másokkal szemben. Ha nem tisztel senkit, szeretni sem tud senkit, azért pedig hogy szeretet hiányában is elfogadja magát és szórakozzék, átengedi magát a szenvedélynek, durva élvezeteknek, mígnem teljesen elállatiasodik. „Aki önmagának hazudik, az tud a megsértődni a legkönnyebben.” A hazugság a rabok és urak vallása- míg az igazság a szabad ember istene.
Másoknak hazudni gyávaság, magunknak hazudni kétszeres gyávaság, másoknak igazat mondani bátorság, magunknak a szemébe mondani kétszeres bátorság. De csak az ez egyetlen egyenes út.
 blog it

Vágyak és tények a net körül

clipped from www.vg.hu
Az internet terjedését sok esetben a helyi tartalmak hiánya is hátráltathatja. A web legfőbb nyelve jelenleg az angol, miközben a világhálót ezen nyelven a használók aránya a teljes népességhez viszonyítva kevesebb mint 15 százalék. Örömteli folyamatnak minősítik ugyanakkor szakértők, hogy az újonnan létrehozott weboldalak mind nagyobb része köthető már más nyelvekhez. Az utóbbi öt évben főként az indiai, az orosz és a kínai doménnevek regisztrációja futott fel.
Az is tény ugyanakkor, hogy bármily impresszívek is a széles sávon elért eredmények, 2010-ben a világ háztartásainak még több mint 60 százaléka semmilyen internetkapcsolattal nem rendelkezik, miközben 75 százalékának televíziója viszont van.
 blog it

Belenyúltunk az emberi agyba

clipped from index.hu

Olyan programot fejlesztett ki egy magyar csapat, ami forradalmasíthatja az anatómiaoktatást: egyre kevesebb a boncolható hulla, az Anatomy 4D-vel viszont büntetlenül szedhetjük darabokra, majd rakhatjuk újra össze az embereket, persze 3D-ben.

Az egér mozgatásával különböző szögekben látom az agyat, a scroll görgetésével meg rá tudok adni rétegeket, meg el tudok venni belőlük. Kívülről lehet indulni, aztán lekaphatjuk a fejbőrt, az ereket, a csontot, kicsíphetünk feleslegesnek ítélt részeket az agyból és eljuthatunk egészen a terítőig, hogy semmi se maradjon az emberből. Ezt persze a boncasztalon is megtehetjük, itt azonban a scroll görgetésével büntetlenül visszatehetjük a korábban feleslegesnek ítélt agydarabkát, ami éles helyzetben azért nehezen elképzelhető.
 blog it

Video-önéletrajz

Igen, lehet, érdemes, bár én nem az önéletrajz helyett ajánlanám, ha - testre szabva - motivációs levél helyett.
clipped from video-oneletrajz.hu

Ezentúl nemcsak írásos formában lehet elküldeni az önéletrajzokat. Ezt most videofilmen is megtehetik az állásra pályázók. A felvett anyag felkerülhet központi számítógépünkre, (szerverre) ahol az állást meghirdető cégek szakemberei, - a pályázó által megadott elérési útvonalon - azt saját irodájukban bármikor megnézhetik. Nagyon fontos az, hogy a video-önéletrajzot nem kell letölteni, hanem egérkattintásra az lejátszódik. Természetesen továbbra is lehetőség van arra, hogy az álláskereső video-önéletrajzát elektronikus levélben saját maga továbbítsa.

A video-önéletrajz kb. 1-2 perc hosszúságú, életkortól és tapasztalattól függően.
 blog it

A közösségi hálózatok versenyének aktuális állása

Tanulságos, szép infografika.
clipped from piackutatas.blog.hu
 blog it

Facebook-lesen a fejvadászok

clipped from www.blikk.hu

Előnnyel indulhatunk egy állásinterjún, ha regisztrált tagjai vagyunk valamelyik közösségi portálnak, amelyet már a magyar toborzók, fejvadászok is használnak: jelölteket keresnek, utánanéznek a jelentkezők hátterének, tapasztalatának, referenciáinak.
Egyre általánosabb, hogy a munkaadók a közösségi oldalakon néznek utána a jelöltnek, és tájékozódnak annak érdeklődési köréről, ismerőseiről, stílusáról, érettségéről. Jó tehát, ha semmi olyan tartalmat nem töltünk fel, ami kínos lehet: a bulifotókat ne itt mutassuk meg, ne használjunk trágár kifejezéseket, ne szidjuk a munkáltatónkat és a konkurenciát.
Érdemes minden közösségi médiumhoz úgy hozzáállni, hogy amit oda feltöltünk, az 100 százalékban nyilvános, és lehet, hogy soha nem tudjuk törölni.

Az Állapotod, képeid, bejegyzéseid, a Fotók és videók, amelyeken megjelöltek bennünket, a Helyek, ahonnan bejelentkeztünk és az Elérhetőségek opciókat állítsuk Csak ismerősökre.

 blog it

Így verik át a multik a kelet-európai vásárlót: nekünk mindenből a gagyi jut?

clipped from penzcentrum.hu
Rosszabb minőségű termékeket árulnak a legnagyobb élelmiszer-ipari világcégek Európa keleti és nyugati országaiban - állítják szlovák fogyasztóvédők.
A fogyasztóvédők ugyanazokat a márkás termékeket vizsgálták nyolc országban: Ausztriában, Németországban, Csehországban, Szlovákiában, Bulgáriában, Romániában és Magyarországon. Olyan ismert termékeket hasonlítottak össze, mint a Coca-Cola, a Milka csokoládé, a Kotányi feketebors és paprika, a Nescafé Gold instant kávé, a Jacobs Krönung és a Tchibo Espresso kávék. A termékeket a szlovák Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Intézet vizsgálta be.
A fogyasztóvédő szervezet állítása szerint a vizsgált termékek közül egyedül a Milka csokoládé mutatott azonos minőséget az összes országban; a legnagyobb minőségbeli különbséget a Kotányi borsnál tapasztalták.
 blog it

Apr. 12th, 2011

A rózsaszínű buborék módszer

Ülj vagy feküdj le kényelmesen, hunyd le a szemed, és lélegezz mélyen, lassan és természetesen. Egyre jobban és jobban lazulj el.
Képzelj el valamit, aminek megvalósulását szeretnéd. Képzeld el azt, hogy már megtörtént. Olyan tisztán lásd lelki szemeiddel, amennyire csak tudod.
Most vedd körül ezt az elképzelést egy rózsaszínű buborékkal, célodat helyezd a buborék belsejébe. A rózsaszín az a szín, amelyet gyakran összefüggésbe hoznak a szívvel, és ha ennek a színnek a rezgése vesz körül bármit, amit elképzelsz, akkor csak olyan dolgot fog elhozni neked, ami tökéletesen megfelel létállapotodnak.
A harmadik lépésben engedd el a buborékot, és képzeld el, amint elszáll az univerzumba, látomásod pedig még mindig benne van. Ez jelképezi azt, hogy érzelmileg „elengeded” ezt a dolgot. Mostantól szabadon lebeg az univerzumban, és közben magához vonzza és gyűjti a megvalósuláshoz szükséges energiát.
Nincs más tennivalód!
 blog it

Tudatossági szintek (1-1000-es skála)

Részletekért érdemes elolvasni Dr. David Hawkins Erő kontra erő című könyvét.
A könyvben szó van Hawkins 29 évig tartó tanulmányairól, amelyet az emberi viselkedés rejtett meghatározó tényezőivel kapcsolatban végzett. Mivel tudományosan is bizonyította állításait, azon ritka művek egyike, amit mindenképp érdemes tanulmányozni ebben a nagy spirituális hókusz-pókusz ipar túltengésben.

Azt mondja, minden gondolat hatással van az egész emberiségre. Mindig tartsd szem előtt, hogy amit gondolsz és teszel, az az összes többi emberre is hatással van.
Ha saját rezgéseid szintjét csak egy kevéssel megemeled arra a szintre, amelyen rendszeresen gyakorlod a jóságot, a szeretetet és a fogékonyságot, és amelyeken másokban és önmagadban egyaránt meglátod a szépséget, és a végtelen képességet a jóra, 90.000 olyan ember hatását ellensúlyozod, akik valahol e bolygón a szégyen, a harag, a gyűlölet, a bűntudat, a kétségbeesés, a depresszió és hasonló érzések alacsony energiaszintjein élnek.
 blog it

Lájkokkal a csúcsra

clipped from nol.hu

A Facebook vezetői alighanem fölöttébb elégedetten kattintottak a tetszik „gombra”, amikor a MySpace agóniáját taglaló comScore-elemzést olvasták. Az analízis ugyanis rámutatott: hozzávetőleg tízmillió felhasználó hagyta el a közösségi portált az év első hónapjaiban. A My-Space évek óta csak bénultan figyeli a Facebook hovatovább követhetetlen karrierjét, ám hanyatlásának dinamikája ezzel együtt is meglepőnek tetszik.

A hurráhangulatot árnyalja az Advertising Age című szaklapban megjelent elemzés, amely a közösségi média alkonyát vizionálja, miután néhány népszerű márka kampánya csalódást okozott. A borús forgatókönyv aligha valósul meg, hiszen a felhasználók kitartanak a közösségi média mellett, így a marketingszakemberek és a hirdetők aligha hagyhatják el a felületet. Igaz, a közösségi médiát varázsszerként bemutató analízisek sem állják meg a helyüket.

 blog it

A többi jöhet! :)

clipped from nemkutya.com
 blog it

Vásárlás: a nemek közötti különbség :)

clipped from nemkutya.com
 blog it

Az androidos készülékek elterjedése

clipped from www.youtube.comAndroid Activations w/Music

 blog it

Indiánnak ajánlom! :)

Hülye vicc, de te jutottál az eszembe róla!
clipped from nemkutya.com
 blog it

Alkoholszintek

clipped from nemkutya.com
 blog it

Previous 25 | Next 25

Kulcsszavak